Een goede start voor uw bedrijf

Wanneer u heeft besloten om uw eigen bedrijf te starten zijn er ineens veel zaken die geregeld moeten worden. In deze blog laten wij u weten wat u per sé nodig heeft, maar ook wat goed is om te hebben. Zo start u uw bedrijf op de juiste voet.

Overheidseisen

Er zijn een aantal zaken die vanuit de overheid vereist zijn om te regelen. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen kunt u de website van de Kamer van Koophandel bezoeken.

Benodigde bedrijfszaken

Buiten de overheidseisen zijn de twee belangrijkste zaken uw bedrijfsnaam en de producten en/of diensten die u aanbiedt. Deze twee zaken vormen de basis voor de rest van uw bedrijf en dus is het van belang om hier duidelijkheid in te hebben.

De naam die u voor uw bedrijf kiest moet passen bij de producten en/of diensten die u aan gaat bieden. Verder is het belangrijk dat de naam de algemene sfeer van uw bedrijf weerspiegelt. U kunt zich hierbij afvragen of mensen weten over wat voor een bedrijf het gaat wanneer ze enkel de naam horen.

Een duidelijke afbakening van producten en/of diensten zorgt ervoor dat zowel u als uw klanten weten wat ze allemaal kunnen verwachten van uw bedrijf. Wanneer u geen duidelijke keuze van producten en/of diensten heeft kan dit verwarrend werken. Over het algemeen gaan klanten liever naar een bedrijf dat erg goed is in een enkel specifieke zaken, dan een bedrijf wat vele verschillende dingen doet.

De bedrijfsnaam, producten en/of diensten vormen wederom de basis voor het verder uitwerken van uw huisstijl en reclame-uitingen.

Een optimale start

Wanneer u een optimale start wilt maken met uw bedrijf is het belangrijk dat al uw externe uitingen gestroomlijnd zijn.

Drukwerk

Er zijn verschillende soorten drukwerk die toepasselijk zijn om uw bedrijf te promoten. De meest gebruikte hiervan zijn visitekaartjes. Deze kleine kaartjes bevatten de basisinformatie van uw bedrijf zoals uw naam, uw bedrijfsnaam, uw contactgegevens en uw website. Visitekaartjes zijn gemakkelijk te bewaren door uw klanten en zijn een stap om klanten verder te laten kijken naar bijvoorbeeld uw website.

Ander drukwerk waar u aan kunt denken zijn flyers, folders, briefpapier, enveloppen, stickers en posters. Het is van belang dat al dit drukwerk ontworpen wordt in uw huisstijl. Wij helpen u graag om dit werkelijkheid te maken. Voor het drukken zelf kunt u ook bij ons terecht.

Social media

Het maken en onderhouden van social media accounts is een goede manier om meer klanten te bereiken. Uw kunt uw klanten hier op de hoogte houden van ontwikkelingen binnen uw bedrijf, uw werk delen en nog veel meer. Wij kunnen u hierbij ondersteunen. Dit kan door middel van het maken van een social media plan, of door het compleet overnemen van de social media.

Telefonisch contact

Het hebben van een telefoonnummer zorgt ervoor dat u nóg beter bereikbaar bent. Wanneer u al een kantoorruimte hebt kunt u ervoor kiezen om een vaste telefoon te nemen. Echter kunt u in deze moderne tijd ook ervoor kiezen om een mobiel nummer aan te schaffen. Dit is tegenwoordig erg goedkoop. U kunt een extra mobiel voor werk gebruiken of gebruik maken van een van de vele dual-sim mobiele telefoons.

Een voordeel van een mobiel nummer is dat u ook gebruik kunt maken van Whatsapp Business. Zo kunt u en uw klanten gemakkelijk berichten sturen.

Goed om te hebben

Er zijn een aantal zaken die eenvoudig te regelen zijn die uw bedrijf naar een hoger niveau trekken. Deze zaken zorgen ervoor dat uw bedrijf professioneel overkomt, zelfs als u momenteel nog vanuit huis werkt.

Logo

Het logo vormt de basis van de huisstijl van uw bedrijf. De kleuren en lettertypen die hier gebruikt zijn worden verwerkt in alle andere aspecten van uw huisstijl. Hierbij kunt u denken aan briefpapier, flyers, de website en meer.

Een huisstijl zorgt ervoor dat klanten uw bedrijf visueel leren herkennen. Alles wat u de wereld in brengt met uw bedrijf is zo aan elkaar te koppelen. Een volledige huisstijl is als startend bedrijf niet altijd nodig. Een logo is echter wel belangrijk. Zo is uw bedrijf beter zichtbaar en meer uniek.

Wij kunnen u helpen om het logo voor uw bedrijf te maken. Wellicht heeft u al een duidelijk idee van het soort logo wat u wilt hebben. In dit geval kunnen wij dit idee uitwerken, zo dat u een logo heeft wat er professioneel uitziet. Heeft u echter geen of maar een vaag idee van het logo wat u wilt hebben? Dan denken wij met u mee. Wij kijken naar wie u bent als ondernemer en wat u met uw logo uit wil stralen. Tijdens het ontwerpproces krijgt u meerdere ideeën doorgestuurd en houden wij u altijd up-to-date.

Website en e-mailadressen

Een website zorgt ervoor dat uw bedrijf beter te vinden is op het internet. Het vormt ook een goede plek om al uw bedrijfsinformatie te tonen. Als starter is een simpele website vaak genoeg. Deze website is de landingspagina voor uw bedrijf. Het zorg ook voor het gemakkelijk geven van informatie aan (mogelijke) klanten, u hoeft enkel uw website adres door te geven en ze vinden alle informatie.

Om een website te krijgen moet u twee dingen regelen: domein en hosting. Het domein is de website url die uw klanten bezoeken. Denk hierbij aan ‘uwbedrijfsnaam.nl’. De hosting is het aankopen van de ruimte op het internet waar de inhoud van uw website geplaatst wordt. Bij ons kunt u terecht voor zowel het aankopen van uw domein en hosting. Wilt u ook meteen dat wij uw website bouwen? Dat is geen probleem, wij bouwen uw website door middel van WordPress, de meest gebruikte websitebouwer. Wij kunnen uw website zo simpel of complex maken als u wilt. Het eindresultaat zal altijd een professionele website zijn.

Om professioneel contact te hebben met uw klanten is er een andere zaak die erg belangrijk is: een werkmail. Dit is een mail die gekoppeld is aan uw domeinnaam, zoals ‘info@uwbedrijfsnaam.nl’. Bij ons zijn e-mailaccounts altijd inbegrepen bij de aankoop van domein en hosting. U kunt meerdere e-mailadressen aan laten maken zodat u verschillende zaken met verschillende adressen kunt regelen. Gebruik bijvoorbeeld info@ voor contact met klanten en een ander adres voor het regelen van professionele zaken zoals uw boekhouding.

Deze e-mailadressen zijn gemakkelijk te installeren op uw telefoon, tablet of computer.

Wilt u meer weten of een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.