Bij voorkeur ontvangen wij een drukklaar PDF bestand. Deze PDF kan gegenereerd worden uit grafische programma’s zoals Adobe Indesign, Adobe Illustrator en Adobe Photoshop. Programma’s zoals Word, Excel of Powerpoint zijn hier geen goede basis voor en geven onverwachte resultaten. Mocht je zelf geen beschikking hebben tot een grafisch programma dan kunnen wij je bestand omzetten naar een drukklare PDF. Vraag een van onze vormgevers om advies!

Full color bedrukking

Drukklare bestanden dienen opgebouwd te zijn uit CMYK kleuren, er dient geen RGB aanwezig te zijn (dit word gebruikt voor beeldschermen). Als er geen PMS kleuren mee gedrukt hoeven te worden mogen deze ook niet aanwezig zijn in het drukklare bestand.

Zwart bedrukking

Let op bij compleet zwart drukwerk dat de zwarte teksten niet opgebouwd zijn uit CMYK maar 100% zwart.

Afloop

Drukbestanden dienen voorzien te zijn van 3 mm afloop (bleed) rondom. Hierdoor voorkom je dat er een witte rand om je drukwerk komt te zitten na het snijden. Zet belangrijke teksten dus ook minimaal 3 mm van de randen af! Sommige producten hebben afwijkende afloop marges, wij controleren de bestanden altijd voor we ze produceren.

Foto’s en afbeeldingen

Voor drukwerk adviseren wij een resolutie van 300dpi. Weet je niet waar en hoe je dit kunt controleren? Neem contact op met een van onze vormgevers.

Een vrijblijvende prijsopgave aanvragen?